Onze haarsoorten

Welke haarsoort past bij jou?

In onze salon werken we alleen met de beste kwaliteit haar. Dat vinden we belangrijk, omdat het haar echt een verlengstuk is van jezelf en daarom ook goed moet voelen. We bieden niks aan wat we zelf niet zouden willen dragen. Er zijn verschillende haarsoorten mogelijk, mede afhankelijk van de snelheid waarmee je een haarstuk wilt gaan dragen. Bij Hairflow maken we gebruik van Europees, Indian of Synthetisch haar. Door onze hoge kwaliteitsstandaarden werken we alleen samen met de allerbeste leveranciers. Onze kennis en ervaring i.c.m. betrouwbare leveranciers zorgen samen voor de beste haarwerken. 

Wil je de haarsoorten en oplossingen met eigen ogen bekijken en voelen? Wij nemen graag de tijd voor je om je alles uit te leggen. Neem contact met ons op voor een gesprek of stuur direct een appje.

Europees haar

Europees haar

Het onbehandelde Europese haar is echt van topkwaliteit. Het beweegt natuurlijk, valt soepel en voelt prettig aan. Het is niet van je echte haar te onderscheiden en integreert volledig met je eigen haar. Onder alle omstandigheden, dus zelfs tijdens het sporten en ’s nachts. Het draagcomfort is erg hoog. De haarwerken zijn gemaakt van 100% onbewerkt Europees haar.

Synthetisch haar

Synthetisch haar

Dit kunsthaar is leverbaar in verschillende vezelstructuren, waarbij sommige zelfs te föhnen zijn. Als je weinig tot geen onderhoud wilt aan je haarwerk, dan is een synthetische uitvoering ideaal voor jou. Na het wassen valt het mooi weer in model, het is kleurvast en ziet er natuurlijk uit. We hebben ze in verschillende varianten, die alle niet van het echt zijn te onderscheiden.

Indian hair

Indian hair

Deze haarstructuur komt qua structuur het dichtst bij Europees haar. Het haar is dun, valt soepel en is eenvoudig in model te brengen. Als je het haar wast, dan merk je dat het haar zeer snel opdroogt. De onbewerkte soorten zijn van goede kwaliteit, waarbij de natuurlijke kleur zwart is. Blond haar is vaker bewerkt en voelt daardoor droger en kwetsbaarder aan.  

" Wat is het verschil tussen Synthetisch en echt haar" ?

Beide typen zijn behoorlijk verschillend van elkaar en hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Het is daarom belangrijk om goed de verschillen te weten voordat je een keuze maakt. Mocht je twijfelen dan denken wij graag met je mee over het type haar dat bij jou past.

Synthetische haar

Synthetisch haar wordt gemaakt van kunstvezels en is daarom niet goed bestand tegen hitte. Hierdoor kun je ’s nachts ook niet slapen met een haarwerk van synthetisch haar. Een upgrade onder de synthetische vezels is de High Heat vezel.  Anders dan de traditionele synthetische vezel is deze wel bestand tegen hitte tot 130 graden. Daarom is een haarwerkje van een High Heat vezel met hitte te stylen en heeft het meer mogelijkheden om je coupe te te variëren.  Bovendien heeft het als bijzondere eigenschap dat deze vezel de vorm weer aanneemt als voor de wasbeurt. Dus erg makkelijk in onderhoud, en praktisch in draagcomfort.

Een haarwerk of haarstuk van een High-Heat vezel is enorm in opkomst. De prijs van deze haarwerken of haarstukken ligt iets hoger dan de normale kunstvezel, maar biedt door zijn eigenschappen veel meer mogelijkheden. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor de High Heat vezel neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Voor de verzorging van synthetisch haar zijn speciale producten verkrijgbaar. Wil je hier meer over weten dan kunnen wij je daarin adviseren.

Echt Haar

“ Echt haar “, is altijd het meest natuurlijk. Dit kan prima gestyled worden. Het is immers “echt haar”. Een haarwerk of haarstuk van Indian Hair of Europees haar heeft meer onderhoud nodig dan een synthetische vezel. Je kan er mee slapen maar uiteraard verkort je hiermee de levensduur van je haarstuk of /haarwerk. Mocht je eenmaal een haarwerk dragen van Echt Europees haar dan zul je nooit meer anders willen dragen. Een haarstuk van Indian Hair of echt Europees haar is mooi om met je eigen haar te verweven, daar zijn speciale kniptechnieken voor. Je zult een haarstuk of haarwerk van “echt haar“ regelmatig goed moeten borstelen. Net als eventueel eigen haar, zul je het geregeld moeten borstelen en is het minder kleurvast.  Daarom is het goed je haarwerk of haarstuk tegen de zon te beschermen, maar ook daar helpen we je graag mee. 

Welk type haar is geschikt voor mij?

Bij het kiezen tussen synthetisch haar en echt haar is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren om de juiste beslissing te nemen. Overweeg allereerst je persoonlijke behoeften en levensstijl. Als je op zoek bent naar gemak en weinig onderhoudskosten, kan synthetisch haar een goede optie zijn vanwege de eenvoudige verzorging en het behoud van vorm. Aan de andere kant, als je graag wilt kunnen stylen met warmte en de flexibiliteit wilt hebben om je haar ’s nachts te dragen, is echt haar geschikt. Bedenk ook hoe lang je het kapsel wilt behouden en hoe lang je het haarwerk of haarstuk wenst te dragen. Immers, de basisvergoeding van de zorgverzekeraar mag je om de 12 maanden benutten.

Bedenk of je bereid bent regelmatig onderhoud te plegen. Het is ook raadzaam om je budget in overweging te nemen, aangezien echt haar vaak duurder is dan synthetisch haar. Door deze factoren zorgvuldig af te wegen, kun je een weloverwogen keuze maken die past bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

 We helpen je er graag mee.

× Advies vragen