fbpx

Haarverlies door stress & Trichotillomanie

Haarverlies door stress & Trichotillomanie

Lichaam en geest hebben onlosmakelijk invloed op elkaar. Wie niet goed in zijn vel zit, straalt dat vaak ook uit. In ons vak zien we dat psychische problemen effect kunnen hebben op de conditie van het haar, bijvoorbeeld stress. Daarnaast zijn er ook psychische aandoeningen, waarbij mensen bewust het haar beschadigen. Wat de reden ook is, wij vinden jouw situatie niet raar of gek en kunnen je helpen met een goede oplossing voor je haar.

Haaruitval door stress

Stress, een burn-out of overwerkt… Steeds meer mensen krijgen in onze samenleving te maken met bovengemiddelde stress-situaties. We verlangen steeds meer van onszelf, leggen de lat hoog en worstelen met de werk-privé-balans. Vaak vergeten we daarbij goed naar de signalen van ons lichaam te luisteren en gas terug te nemen op momenten dat dat eigenlijk zou moeten. Wie structureel over zijn eigen grenzen gaat, krijgt te maken met schommelingen in de bloedspiegel en de stofwisseling. Een effect van langdurige blootstelling aan stress, kan haarverlies zijn. Vaak is dit tijdelijk en groeit het haar binnen een half jaar weer aan. Mits je luistert naar de signalen van je lichaam natuurlijk.

Haaruitval door Trichotillomanie

Trichotillomanie is een psychische aandoening, waarbij je een overmatige aandrang hebt om je haren uit te trekken. Het kan dan gaan om je hoofdharen, maar ook om je wenkbrauwen, wimpers en andere lichaamsbeharing. Er ontstaan dan kale plekken. Gelukkig is deze aandoening behandelbaar, maar totdat je je eigen gedrag onder controle hebt, kan een haarstukje een oplossing zijn. De kale plekken die je zelf creëert, kunnen zorgen voor schaamte naar de buitenwereld. Je wilt het vaak eigenlijk niet weten en wilt de kale plekken bedekken. Wij helpen je graag met een goede oplossing.

Oplossingen

Voor tijdelijke of plotselinge haaruitval hebben we verschillende oplossingen voor je. Doordat we altijd haarstukjes op voorraad hebben, kunnen we snel schakelen.

Naar onze oplossingen
× Advies vragen