fbpx

Pruiken en haarwerken

Je bent eruit, je wilt graag een haarstuk gaan dragen. Maar wat zijn de mogelijkheden? En ziet het er allemaal wel echt uit? Zien mensen dat ik een haarstuk draag? Allemaal vragen waar wij je tijdens een vrijblijvend gesprek goed antwoord op kunnen geven. Hieronder leggen we je alvast wat mogelijkheden uit, zodat je je vast wat kunt oriënteren. Wil je meer weten? Je bent van harte welkom in onze salon.

Onze haaroplossingen

Haarstuk

Haarwerk

Een haarwerk is een ander woord voor pruik. We hebben een standaard collectie die ‘ready to wear’ is, bestaande uit verschillende caps. Je kunt kiezen uit verschillende maten, kleuren en lengtes, zodat er altijd wel iets tussen zit wat bij jou past. De caps hebben een ultiem draagcomfort, is verkrijgbaar in een siliconen uitvoering en kan op verschillende manieren bevestigd worden. En niet onbelangrijk: direct leverbaar!

Maatwerk

Maatwerk

Wil je een haarstuk of een volledige pruik exact op maat laten maken? Dan helpen wij je graag door het hele proces van aanmeten. Samen gaan we op zoek naar de gewenste haarsoort, structuur, kleur en vorm. We zorgen met een gipsafdruk voor de meest optimale pasvorm, zodat je een haarwerk of haarstuk krijgt dat helemaal voldoet aan je wens. Het hele maatwerkproces neemt 12 tot 16 weken in beslag. Wij als INFIX hair expert zorgen voor kwaliteit

Haarwerk

Haarstuk

Voor haarstukken die je in het haar kunt bevestigen, hebben we een mooie collectie ‘lifestyle’. Deze collectie bestaat ook uit verschillende kleuren en lengtes en zijn uit voorraad leverbaar. Bijzonder aan deze haarstukken is dat je naast andere methoden, ook kunt kiezen voor bevestiging via een micropoint-systeem. Deze bevestigingsmethode blijft 4 tot 6 weken zitten!

ONS WERK

Veel gestelde vragen

In veel gevallen is een haarwerk verzekerd en kun je met een doktersverklaring een vergoeding krijgen. Je komt in aanmerking bij geheel of gedeeltelijk kaalhoofdigheid als gevolg van een medische aandoening of behandeling van medische aard.

Wil je meer over een vergoeding op een van onze haarwerken neem dan contact op. Wij kunnen samen met jou de vergoeding vanuit de verzekering berekenen.

De kosten voor een haarwerk variëren behoorlijk. Door de grote hoeveelheid mogelijkheden is het lastig een exacte indicatie te geven. Denk hierbij aan keuzes voor lang of kort haar, synthetisch of echt haar.

Vaak is een vergoeding vanuit de verzekering mogelijk. Wij denken graag mee, wij weten namelijk hoe lastig het is om een haarwerk te vinden dat bij jou past.

Bij ons kun je terecht voor haarwerken en haarstukjes. Hiervoor hebben wij verschillende modellen beschikbaar maar wij kunnen ook een haarwerk volledig op maat laten maken. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende haarsoorten. Zo hebben wij haarwerken van echt haar, synthetisch haar of ‘Indian Hair.

Hairflow begrijpt dat de opties overweldigend kunnen zijn en bespreken daarom ook graag samen met jou de verschillende mogelijkheden om zo te een keuze te komen die past bij jou situatie. Zo is een synthetisch haarwerk makkelijk te stylen en te onderhouden terwijl een haarwerk van echt haar meer mogelijkheden geeft voor verschillende stylingsmethodes. 

Door intensief gebruik  komt er vet en vuil in het haarwerk. Het is voor het haarwerk het beste om deze zo min mogelijk te wassen. 

Hoe vaak je het haarwerk daadwerkelijk moet wassen hangt samen met de intensiteit van het dragen of je veel of weinig styling producten gebruikt. Het algemene advies is om een haarwerk elke 2 a 3 weken een keer goed te wassen. Hierbij zijn een aantal aandachtspunten waar je rekening mee dient te houden:

  • Kam je haarwerk van te voren en nooit als het nat is.
  • Was je haarwerk in koud / lauw warm water. Nooit in warm water want hierdoor kan het uit model raken.
  • Wrijf of wring je haarwerk niet tijdens het wassen.
  • Een haarwerk was je vaker dan een haarstuk. Het is vooral belangrijk om op de juiste wijze je haarwerk te wassen en daarna ook goed te borstelen.

Hoelang een haarwerk mee gaat hangt af van een aantal factoren zoals intensiteit van het gebruik, stylingsproducten, verzorging en onderhoud. Als je het haarwerk goed onderhoud en regelmatig draagt gaat een haarwerk ongeveer 1 jaar mee.

De volgende factoren kunnen een rol spelen op de levensduur van jou haarwerk:

  • Door verschillende weersomstandigheden kan een haarwerk sneller slijten. Zowel koude temperaturen als zonlicht kunnen de vezels van een haarwerk beïnvloeden. Zorg daarom je haarwerk altijd goed beschermt is.
  • Je levensstijl heeft ook invloed op jou haarwerk. Ben je veel buiten of sport je veel met het haarwerk dan kan het weer of transpiratie een invloed hebben op de conditie van jou haar. 
  • Onderhoud speelt natuurlijk ook een belangrijke rol in de levensduur van een haarwerk. Volg je op een juiste manier de instructies voor het wassen, onderhouden en stylen van jouw haarwerk dan is het aannemelijk dat je haarwerk of haarstuk langer mee gaat. 

Vrijwel al onze haarstukken, haarwerken en semi-maatwerken kunnen wij leveren binnen 2 weken, indien voorradig kunnen we binnen 1 week leveren. Op volledig op maat gemaakte haarwerken en haarstukken, waarbij je zelf het haar kiest, zit een gemiddelde levertijd van 3 a 4 maanden.

× Advies vragen