Onze werkwijze

De keuze om een haarstuk aan te laten meten, kan emotioneel voor je zijn. Wij snappen dat als geen ander. Daarom vinden wij het belangrijk om alle tijd voor je te nemen. We zorgen voor persoonlijke aandacht, privéruimtes waar je jezelf kunt zijn en de tijd die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. Om je een idee te geven hoe het proces van aanmeten verloopt, leggen we je hieronder onze werkwijze uit.

Stap 1: Kennismaking

Voordat je überhaupt een keuze maakt, vinden we het belangrijk om je te ontmoeten. Dat doen we tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek. Telefonisch hebben we dan al vaak wat wensen doorgesproken, zodat we tijdens dit gesprek ook wat kunnen laten zien. Het gesprek duurt anderhalf uur en is vrijblijvend. We hebben het dan over de achtergrond van je haarverlies, de wensen die je hebt en de oplossingen die mogelijk zijn. Je kunt de verschillende haarsoorten zelf voelen en zelfs enkele haarwerkjes passen in onze privéruimte. Daarnaast leggen we je uit wat de bevestigingsmethoden zijn. Zo kun je kiezen voor tapen, klemmetjes, plakken of bij maatwerk voor een micropoint-systeem.

Stap 2: Informatie na het gesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek krijg je veel informatie te verwerken. Daarom zetten we na afloop alle mogelijkheden nog een keer voor je op een rij. Je krijgt via e-mail een eenvoudig overzicht met voors en tegens en de bijhorende kosten. Zo kun je thuis op je gemak een goede keuze maken. Heb je daar nog vragen over, dan kun je altijd nog even bellen voor uitleg. Of je komt nog een keertje langs.

Stap 3: kosten en vergoeding

We vinden het belangrijk om je eerlijk en goed advies te geven. Daar hoort ook het financiële plaatje bij. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de aanschaf van een haarwerk. Als je daarvoor in aanmerking komt, neem dan je zorgpas mee. Dan kunnen wij de vergoeding voor je berekenen. Wij zijn aangesloten bij alle zorgverzekeraars, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Stap 4: keuze gemaakt!

Je bent eruit welk haarstuk het beste bij je past. Fijn! Met de haarwerker van je keuze ga je stap voor stap verder met het bepalen van je definitieve haarwerk. Bij maatwerk maken we een gipsafdruk van je hoofd, zodat we een perfect op maat gemaakt haarstuk of fullcap voor je kunnen laten maken. Deze afdruk gaat naar het atelier waar de pascap gemaakt wordt. Op een unieke en zorgvuldige manier worden de haren geknoopt. Dit proces neemt 12 tot 16 weken in beslag. Kies je voor een haarstukje uit onze standaard collectie, en is deze op voorraad, kunnen we direct leveren.

Stap 5: in vorm

Zodra het haarstuk binnen is, gaan we het verder modelleren. Net zoals je bij de kapper gewend bent, brengen we het haar in model.
Je bepaalt dus zelf hoe je je haar graag geknipt wilt hebben. We hebben haarwerken met een lengte van wel 50 centimeter, dus er is altijd wel een coupe die bij je past. Wil je graag een mooie kleur? Ook dat doen wij in goed overleg met jou! Wij gaan je heerlijk verwennen, zodat je je helemaal jezelf voelt als je naar huis gaat. Show it off! Na een paar weken indragen, mag je altijd terugkomen om het model te laten bijwerken.

Wil je de haarsoorten en oplossingen met eigen ogen bekijken en voelen? Wij nemen graag de tijd voor je om je alles uit te leggen.
Neem contact met ons op voor een gesprek.

× Advies vragen